Глоби от 5000 лири ще бъдат въведени за хора от Англия, които

...
Глоби от 5000 лири ще бъдат въведени за хора от Англия, които
Коментари Харесай

Пътуване извън Англия без уважителна причина? Глоба от 5000 лири |

Глоби от 5000 лири ще бъдат въведени за хора от Англия, които се пробват да пътуват в чужбина без основателна причина преди края на юни. Мерките са част от затягащия се граничен надзор в страната.

Здравният министър Мат Ханкок сподели, че първичният проект на държавното управление да преразгледа интернационалните пътувания през април и вероятно да ги позволи от 17 май към момента е в действие, само че санкциите за пътешестване са включени в законодателството, ако това не стане допустимо.

Новината докара до спад на дяловете на пътнически компании като easyJet, British Airway, Jet2 и TUI с сред 3 и 4% след отварянето на борсата във вторник.

„ Най-ранната дата, от която ще разгадаем интернационалните пътувания, е 17 май. Това не се е трансформирало “, сподели Ханкок.

Въпросът дали хората могат да пътуват в чужбина без съответни аргументи като работа или обучение към момента следва да бъде прегледан от държавното управление и отчетът би трябвало да бъде разгласен на 12 април, добави Ханкок.

Въпреки това очакванията, че държавното управление ще даде зелена светлина след 17 май за летни почивки изчезнаха през последните дни заради предизвестията за възходящите равнища на инфекцията с COVID-19 в Европа.

Европейските самолетни компании и туристическият бранш се готвят за второ изгубено лято. След като към този момент натрупаха милиарди задължения, с цел да преживеят една година ограничавания за пътешестване, те са изправени пред в допълнение напрежение и някои може да се нуждаят от нови средства.

Ханкок сподели, че е прекомерно рано да се каже какво ще реши държавното управление за почивките.

„ Причината за това е, че виждаме тази трета вълна да се издига в някои елементи на Европа, а също по този начин виждаме и нови разновидности и е доста значимо да защитим напредъка, който успяхме да реализираме тук, във Англия, " сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР